Ψητός σολομός με σάλτσα βουτύρου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ψητός σολομός με σάλτσα βουτύρου

Απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ψάρι δίνοντας άρωμα και γεύση με Χωριό ελαιόλαδο και Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος.

204
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρετε το σολομό με το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  2. Τον ψήνετε στη σχάρα του φούρνου σας στους 200ο Cκαι μέχρι να ροδίσει και από τις δυο μεριές, για περίπου 15 λεπτά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα.

  1. Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι ταυτοχρόνως το κρασί, το ξίδι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν ο όγκος των υλικών μειωθεί στο μισό βγάζετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, ρίχνετε μέσα το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και το δουλεύετε γρήγορα να ομοιογενοποιηθεί.
  3. Ρίχνετε μέσα και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά για μια τελευταία βράση.
  4. Σερβίρετε τον ψητό σολομό μαζί με βραστές πατάτες και τον περιχύνετε με τη βουτυράτη σάλτσα.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 3 σχόλια.
  • 9 Οκτωβρίου, 2013 στις 5:39 μμ

    ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΓIΕΙΝΟ ΚΑΘΩΣ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

  • 1 Δεκεμβρίου, 2015 στις 2:52 μμ

    1 κρασοπότηρο λευκό ξίδι ΤΟΠ

    Ναι δεν παίζει. Βγήκε τέρμα ξινό.

  • Admin Horio
    15 Φεβρουαρίου, 2016 στις 7:18 μμ

    Ο σεφ ισορροπεί το ξίδι με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος cool myll.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

4 φέτες σολομού περίπου 200 γρ. η μία

Για το μαρινάρισμα του σολομού

3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 2 κ.σ. λεμόνι Λίγο αλάτι Μπόλικο πιπέρι

Για τη σάλτσα βουτύρου

1 κρασοπότηρο λευκό ξίδι Χωριό 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ 100 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος Αλάτι, λευκό πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας