Ρεβιθοκεφτέδες
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ρεβιθοκεφτέδες

Οι αγαπημένοι μας ρεβιθοκεφτέδες με γραβιέρα Χωριό, σκόρδο και πατάτα, σερβίρονται ζεστοί και βουτούν σε λίγο γιαουρτάκι, που τους πάει πολύ.

158
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια και τις πατάτες. Σκεπάζουμε με κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σουρώνουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπλέντερ προσθέρτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αυγά, το κύμινο, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ρεβίθια και χτυπάμε.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη γραβιέρα, ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι.
  4. Με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με γιαούρτι.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    500 γρ ρεβίθια στο νερό μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα 2 μέτριες πατάτες κομμένες 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο 2 αυγά ½ κ.γ. κύμινο 2 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 3 κ.σ. αλεύρι 4 κ.σ. Χωριό γραβιέρα Ώριμη τριμμένη ½ κ.σ. φρέσκο μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο Αλάτι-πιπέρι Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας