Ριζότο μανιταριών
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ριζότο μανιταριών

Η λιωμένη γραβιέρα και το βούτυρο Χωριό δίνουν σε αυτό το ριζότο τη χαρακτηριστική του γεύση και υφή. Για τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο!

202
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, σωτάρουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Σκεπάζουμε με το ζωμό κότας και ανακατεύουμε συνεχώς.
  4. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και το νερό από τα αποξηραμένα.
  5. Όταν εξατμιστούν τα υγρά, δοκιμάζουμε το ρύζι (αν κρατάει, προσθέτουμε ζωμό, εκτός κι αν το προτιμούμε al dente).
  6. Μόλις χυλώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη γραβιέρα και το αλατοπίπερο.
  7. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά).

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 κούπα του τσαγιού ρύζι Arborio 1 μέτριο μανιτάρι Portobello κομμένο σε κύβους 100 γρ λευκά μανιτάρια κομμένα σε κύβους 50 γρ βασιλομανίταρα αποξηραμένα (μουλιασμένα σε νερό για 30 λεπτά) Αλάτι – πιπέρι 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λευκό κρασί 2 κ.τ.σ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη, τριμμένη 1 λίτρο ζωμό κότας 1 κ.τ.σ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.τ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας