Τάρτα με Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές και λουκάνικο Τρικάλων
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τάρτα με Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές και λουκάνικο Τρικάλων

Μια συνταγή με έντονες γεύσεις ιδανική για ορεκτικό και κυρίως πιάτο, με Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές

558
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη της τάρτας

Για να κάνετε τη ζωή σας εύκολη χρησιμοποιήστε το οικιακό σας μίξερ και πιο συγκεκριμένα τον κάδο με τον αβγοδάρτη.

  1. Ρίξτε λοιπόν μέσα το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος.
  2. Χτυπήστε καλά το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να φαίνεται το μίγμα σαν σβολιασμένο.
  3. Στην συνέχεια ρίξτε μέσα τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνεται ομοιογενής. (Αν σας φανεί πολύ σφικτή συμπληρώστε λίγο νεράκι κουταλιά-κουταλιά.)
  4. Μαζέψτε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ. Κάντε την μπάλα και τυλίξτε την σε διάφανη μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε την να ξεκουραστεί 1-2 ώρες στο κάτω μέρος του ψυγείου.
  5. Όταν έλθει η ώρα της τάρτας ανοίξτε την σε χονδρό φύλλο πάχους περίπου ½ εκατοστού και τοποθετήστε την μέσα σ’ ένα ειδικό βουτυρωμένο σκεύος τάρτας.

Για τη γέμιση

  1. Κόβετε τη φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές σε μικρά κυβάκια και τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Κόβετε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και το ρίχνετε στο ίδιο μπολ με τη φέτα. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια της ντομάτας και μπόλικο τριμμένο πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα αδειάζετε μέσα στην τάρτα φροντίζοντας να σκορπιστούν ομοιόμορφα επάνω της.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε καλά τα αβγά με την κρέμα γάλακτος.
  5. Αδειάζετε το μίγμα προσεκτικά μέσα στην τάρτα χωρίς να το αφήσετε να ξεχειλίσει.
  6. Σκεπάζετε την ταρτιέρα με λαδόχαρτο, τη βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για περίπου ¾ της ώρας στους 180ο, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και ψήνετε ακόμα για 10-15 λεπτά και μέχρι να κάνει από πάνω μια χρυσή κρούστα.
  7. Τη σερβίρετε ζεστή συνοδεύοντάς την με πράσινη σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη της τάρτας

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 2 αβγά 1 κ.γ. αλάτι 2 κ.γ. ζάχαρη νερό όσο τραβήξει

Υλικά για τη γέμιση

250 γρ. Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές 250 γρ. λουκάνικο Τρικάλων 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κομμένη σε μικρούς κύβους 2 αυγά 100 γρ.  κρέμα γάλακτος Λίγο πιπέρι τριμμένο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας