Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη, τα αμύγδαλα, το αυγό και το αλάτι (όλα τα υλικά), μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Φτιάχνουμε μια μπάλα, διπλώνουμε σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με λαδόκολλα, απλώνουμε τη ζύμη ώστε να χωράει στην ταρτιέρα. Τη βάζουμε στην ταρτιέρα και αφήνουμε να προεξέχει περίπου 1 εκ.
Πιέζουμε περιμετρικά τη ζύμη στο εσωτερικό της ταρτιέρας και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 1 ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 10-14 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση: Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε λίγο ανοιχτή την πόρτα του.
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα και το Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν και αμέσως ρίχνουμε τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε με σύρμα το αυγό και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε το μείγμα απαλά στην τάρτα και αφήνουμε στον σβηστό φούρνο για 15 λεπτά. Κλείνουμε την πόρτα του φούρνου.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Για την κρέμα μασκαρπόνε: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (την κρέμα, το μασκαρπόνε, τους κόκκους βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη), χτυπώντας για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει.
Για τη σάλτσα καραμέλας: Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Δεν ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (θα πρέπει να έχει πάρει χρυσό χρώμα).
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε πάλι στη φωτιά (χαμηλή φωτιά) για 5-10 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας διαρκώς. Αφήνουμε να κρυώσει
Σερβίρουμε την τάρτα με την κρέμα και τη σάλτσα καραμέλας.
Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις2/3 φλ Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας, σε θερμοκρασία δωματίου1/4 φλ ζάχαρη1/2 φλ ζάχαρη άχνη1/2 φλ αμύγδαλα, αλεσμένα1 αβγό1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ κρέμα γάλακτος1/3 φλ μασκαρπόνε2 στικάκια βανίλιας (κόβουμε κατά μήκος και ξύνουμε τους σπόρους με την άκρη του μαχαιριού)2 κ.σ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Για τη σάλτσα καραμέλας
1/2 φλ ζάχαρη1/2 φλ κρέμα γάλακτος, λίγο χλιαρή3 κ.σ. Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας, σε θερμοκρασία δωματίου
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: