Για τη σαντιγύ: Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο. Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ. Ανακατεύουμε σε τρεις δόσεις τη σαντιγύ με τη σοκολάτα, μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Αφήνουμε τη σαντιγύ στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα, σε ένα μπολ, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη σκόνη βανίλιας και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να αναμειχθούν καλά και να γίνουν ένα πηκτό μείγμα. Με μια κουτάλα της σούπας, παίρνουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα χτυπημένα υλικά, δουλεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι το καινούριο μείγμα που θα προκύψει να γίνει λείο και σχετικά ρευστό. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα και έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σπασμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε για 5 – 6 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Για τη βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Απλώνουμε εκεί το κανταΐφι και το αραιώνουμε λιγάκι με τα χέρια για να απλωθεί σε όλο τον πυθμένα. Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο. Ψήνουμε το κανταΐφι για 15 λεπτά, μέχρι απλώς να ροδίσει απαλά και να στεγνώσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Συναρμολόγηση: Απλώνουμε επάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι την κρέμα σοκολάτα. Ισιώνουμε την επιφάνεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα. Βγάζουμε τη μεμβράνη, ξεφορμάρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και απλώνουμε τη σοκολατένια σαντιγύ ανασηκώνοντάς την με ένα πιρούνι για να κάνει κορυφές (αν θέλουμε, τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε ροζέτες στην επιφάνεια της κρέμας). Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Σερβίρουμε αμέσως.
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: