Τούρτα κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τούρτα κανταΐφι με κρέμα σοκολάτας

Μια φανταστική συνταγή για γλυκό από τη σεφ Ντίνα Νικολάου, με σοκολάτα, σιροπιαστό κανταΐφι και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Θα την απολαύσετε!

3010
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σαντιγύ: Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο.
    Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ. Ανακατεύουμε σε τρεις δόσεις τη σαντιγύ με τη σοκολάτα, μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Αφήνουμε τη σαντιγύ στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  2. Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
    Παράλληλα, σε ένα μπολ, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη σκόνη βανίλιας και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να αναμειχθούν καλά και να γίνουν ένα πηκτό μείγμα. Με μια κουτάλα της σούπας, παίρνουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα χτυπημένα υλικά, δουλεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι το καινούριο μείγμα που θα προκύψει να γίνει λείο και σχετικά ρευστό. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα και έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κάνει μεγάλες φουσκάλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σπασμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  3. Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε για 5 – 6 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  4. Για τη βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Απλώνουμε εκεί το κανταΐφι και το αραιώνουμε λιγάκι με τα χέρια για να απλωθεί σε όλο τον πυθμένα. Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο. Ψήνουμε το κανταΐφι για 15 λεπτά, μέχρι απλώς να ροδίσει απαλά και να στεγνώσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.
  5. Συναρμολόγηση: Απλώνουμε επάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι την κρέμα σοκολάτα. Ισιώνουμε την επιφάνεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα.
    Βγάζουμε τη μεμβράνη, ξεφορμάρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και απλώνουμε τη σοκολατένια σαντιγύ ανασηκώνοντάς την με ένα πιρούνι για να κάνει κορυφές (αν θέλουμε, τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε ροζέτες στην επιφάνεια της κρέμας). Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    για 1 ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.

    Για την κρέμα

    650 ml γάλα 125 γρ. ζάχαρη 70 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 150 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια 150 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο

    Για την σοκολατένια σαντιγύ

    300 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 100 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο

    Για τη βάση

    100 γρ. φύλλο κανταϊφι 60 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο, λιωμένο

    Για το σιρόπι

    100 γρ. ζάχαρη 200 ml νερό χυμός από ½ λεμόνι

    Για το γαρνίρισμα

    50 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, τριμμένα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας