Μπάρες μπισκότου με μαρμελάδα βατόμουρο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπάρες μπισκότου με μαρμελάδα βατόμουρο

Υπέροχο και γευστικό βουτυρένιο γλύκισμα που απολαμβάνεται ως σνακ, πρωινό, στην εξοχή και τη βόλτα. Πάρτε τις μαζί σας και μοιράστε γλύκα!

5512
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λαδώνουμε πολύ ελαφρά ένα ταψάκι (25 x 18 cm ή παρόμοιου μεγέθους) και το στρώνουμε με λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 στον αέρα (190 αντιστάσεις).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι για τη βάση. Προσθέτουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και με τα δάχτυλα, δουλεύοντας γρήγορα, τρίβουμε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Το μεταφέρουμε στο ταψάκι και το πατάμε καλά με την παλάμη προσέχοντας να πατηθούν και οι άκρες. Το ψήνουμε για 25 λεπτά, να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει ελαφρό χρυσαφί χρώμα (δεν θέλουμε να ροδίσει πολύ).
  3. Όσο ψήνεται η βάση, φτιάχνουμε την επικάλυψη. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, αν το θέλουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα όπως στο προηγούμενο βήμα.
  4. Βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο. Ύστερα, απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα τη μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε με την επικάλυψη, προσέχοντας να καλύψουμε τις άκρες. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως στο ταψί και ύστερα το βγάζουμε τραβώντας προς τα πάνω τη λαδόκολλα που εξέχει. Μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε 9 ή 12 κομμάτια.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για τη βάση

    280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ ζάχαρη 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι 200 γρ Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος, κρύο

    Για την επικάλυψη

    35 γρ βρώμη κομμένη (τύπου κουάκερ) 30 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ ζάχαρη 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι (προαιρετικά) 30 γρ Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος, κρύο

    Για τη γέμιση

    300 γρ μαρμελάδα βατόμουρο

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας