Τραχανόπιτα με φέτα Χωριό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τραχανόπιτα με φέτα Χωριό

Φύλλο σπιτικό χωριάτικο που φτιάξαμε με τα χεράκια μας και λαχταριστή γέμιση φέτα, τραχανάς και ΧΧωριό Soft με ελαιόλαδο. Σκέτη απόλαυση!

606
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τον τραχανά, το αλάτι, Χωριό Soft με ελαιόλαδο
  2. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το πιπέρι και τη φέτα Χωριό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για το φύλλο και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν σε μαλακή ζύμη.
  5. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το ταψί μας.
  7. Αλείφουμε το ταψί τo Χωριό Soft με ελαιόλαδο.
  8. Στρώνουμε το ένα φύλλο και το αλείφουμε με τη μαργαρίνη.
  9. Απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω το 1/3 της γέμισης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  10. Χαράζουμε ελαφρώς το πάνω φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για το φύλλο

    500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 ml νερό 30 ml Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 5 ml ΤΟΠ Κόκκινο Ξίδι Αλάτι 50 γρ λιωμένο Χωριό Soft με ελαιόλαδο

    Για τη γέμιση

    150 γρ τραχανά 150 ml νερό 30 γρ Χωριό Soft με ελαιόλαδο 200 ml φρέσκο γάλα 1 αυγό 200 γρ Χωριό φέτα χοντροκομμένη Αλάτι, πιπέρι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας