Ζουμερό λαβράκι με λαχανικά
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ζουμερό λαβράκι με λαχανικά

Σαρακοστή, Χριστούγεννα, ή όποτε πεθυμήσετε ζουμερό λαβράκι! Με βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και μπόλικα λαχανικά, σε μία ώρα είναι έτοιμο!

5010
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια (πρέπει να αφαιρέσουμε και τη μαύρη μεμβράνη που έχουν στην κοιλιά τους).
  2. Στην κοιλιά των ψαριών ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο και δενδρολίβανο.
  3. Αλείφουμε τα ψάρια και από τις δυο πλευρές με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και τα στρώνουμε στη γάστρα.
  4. Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά από τα ψάρια.
  5. Πλένουμε όλα τα λαχανικά, και κόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλινο με τον τρόπο που σημειώνεται στη λίστα με τα υλικά.
  6. Στη συνέχεια απλώνουμε τα λαχανικά επάνω στα λαβράκια και τις πατάτες και ρίχνουμε σε μια άκρη της γάστρας το νερό.
  7. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C, για περίπου 40 με 45 λεπτά.
  8. Τέλος, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιεί τα υγρά του, να μείνει με το λάδι του και να ροδίσει ελαφρά.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 3 σχόλια.
  • 12 Μαΐου, 2014 στις 4:11 μμ

    τις πατατες καλυτερα να τις βρασετε και με το σκορδο να γινει μια υπεροχη πατατοσαλατα…οσο λιγοτερα εχει διπλα του ενα ψαρι τοσο νοστιμοτερο γινετε.Βαθμολογια 7.5

  • 12 Μαΐου, 2014 στις 7:55 μμ

    teleio kai sigoyra katapliktikh idea!!!!!!!!!!!!!!

  • 12 Μαΐου, 2014 στις 8:00 μμ

    ωραίο καλοκαιρινο πιάτο!!!!

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλα λαβράκια 12 πατάτες, κομμένες σε χοντρά μπαστούνια 2 πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες 2 ώριμες, μέτριες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε φέτες 4 κλωναράκια σέλινο 4 κλωναράκια δενδρολίβανο 2 φλιτζάνια του τσαγιού βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χωριό 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό αλάτι, πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας