ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

Μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη

Η νύχτα που ο Άγιος Βασίλης θα φέρει τα δώρα πλησιάζει. Ανάλογα με το πρόγραμμά του, θα περάσει τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά από τα σπίτια μας, θα γεμίσει τις κάλτσες στο τζάκι με σοκολάτες, μικρά γλυκά και άλλα χρωματιστά καλούδια με εντυπωσιακό περιτύλιγμα.

Εμείς θα έχουμε φροντίσει εκείνες τις ημέρες κάτω από το δέντρο να υπάρχει χώρος για να βάλει τα δώρα του – πόσες φορές μέσα στη βραδιά κοιτάζουν προς τη μεριά του δέντρου τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι; Μήπως ο Άγιος Βασίλης ήρθε και δεν το καταλάβαμε;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στο γιορτινό τραπέζι (χριστουγεννιάτικο ή στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς), ενόσω σερβίρονται το μοναδικό πεντανόστιμο χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα, ή η γεμιστή γαλοπούλα, ακόμα κι όταν έχουμε φάει το κυρίως και έχουμε προχωρήσει στο σουφλέ σοκολάτας, στο τσιζκέικ με φράουλα ή στην κοπή της βασιλόπιτας, μια σκέψη τριγυρίζει στο μυαλό μας: τα δώρα!

Ο Άγιος Βασίλης αυτό το γνωρίζει, και θα κάνει τα πάντα για να μας δώσει χαρά και να δει την έκπληξη στα μάτια μας, όσων ετών κι αν είμαστε. Αναγνωρίζει επίσης ποιος απ’όλους μας αγκαλιάζει και πολλαπλασιάζει το πνεύμα των Χριστουγέννων – της χαράς, του μοιράσματος, της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης.

Εμείς θα του προσφέρουμε με αγάπη τα πιο φρέσκα, λαχταριστά και μοσχομυριστά μπισκότα, μαζί με ένα ποτήρι γάλα και το σημείωμά μας, για να τα βρει όταν έρθει στο σπιτικό μας να αφήσει δώρα..

Καλώς ήρθες Άγιε Βασίλη – και του χρόνου με υγεία!

δείτε επίσης