Λαχταριστό cheesecake με φράουλα του Ηλία Μαμαλάκη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαχταριστό cheesecake με φράουλα του Ηλία Μαμαλάκη

Το τσιζκέικ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Ηλίας Μαμαλάκης το ετοιμάζει με μαρμελάδα φράουλα ή φρέσκες φράουλες και βούτυρο Χωριό!

1510
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  2. Μόλις πήξει ελαφρά, αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βρίσκουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα με σπαστά τοιχώματα και βουτυρώνουμε τον πάτο της. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα παντού.
  5. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα του κορν φλάουρ με το τυρί κρέμα (που εν τω μεταξύ έχει κρυώσει αρκετά) έως ότου ομογενοποιηθεί, και το αδειάζουμε στη φόρμα. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  6. Χτυπάμε τη μαρμελάδα φράουλα με το νερό στο μπλέντερ και παράλληλα ξεφορμάρουμε το cheesecake αφήνοντάς το στο σιδερένιο πάτο της φόρμας.
  7. Περιχύνουμε με τη μαρμελάδα φράουλας και το διακοσμούμε (προαιρετικά) με τις φράουλες που έχουμε προηγουμένως πλύνει και κόψει σε μικρές φετούλες.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 4 σχόλια.
  • 19 Μαΐου, 2014 στις 7:51 πμ

    ωραία!!

  • 19 Μαΐου, 2014 στις 10:24 πμ

    ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ !!!

  • 19 Μαΐου, 2014 στις 4:35 μμ

    φανταστικο!!!!

  • 25 Μαΐου, 2014 στις 3:35 μμ

    ΝΟΣΤΙΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ

ΥΛΙΚΑ

20 μπισκότα digestive τριμμένα στο μπλέντερ του μίξερ σας 100 γρ. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος ½ κιλό τυρί κρέμα 200 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 150 γρ. ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Για τη σος

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό 10 φρέσκιες φράουλες (προαιρετικά)

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας