Μπακαλιάρος μαγειρευτός
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπακαλιάρος μαγειρευτός

Στην Κρήτη ξέρουν από καλά μαγειρέματα! Γι’ αυτό φτιάχνουν τον μπακαλιάρο με μπόλικο σκόρδο, κρεμμύδι και φυσικά τοματοπολτό και ελαιόλαδο Χωριό! Συνταγή-πρόκληση!

5010
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε και ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο ως εξής: τον κόβουμε  σε κομμάτια και τον τοποθετούμε από την προηγούμενη μέρα σε μπολ. Τον σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε για 12 έως 24 ώρες, αλλάζοντας αρκετά συχνά το νερό (τουλάχιστον έξι φορές).
  2. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τον μαϊντανό.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη και τον μαϊντανό.
  4. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό περίπου, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, σε μέτρια φωτιά, για 20 περίπου λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα κρεμμύδια, απορροφήσει τα υγρά του και μείνει στην κατσαρόλα μας ελάχιστη σάλτσα.
  5. Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και μόλις κάψει τον προσθέτουμε και τηγανίζουμε κι από τις δύο πλευρές.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ώσπου να πιει τα υγρά του κουνώντας παράλληλα συνέχεια την κατσαρόλα, για να μη μας κολλήσει.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 8 σχόλια.
  • 7 Νοεμβρίου, 2013 στις 11:16 πμ

    like
    9

  • 8 Νοεμβρίου, 2013 στις 2:03 μμ

    νοστιμοτατο 10′

  • 9 Νοεμβρίου, 2013 στις 7:05 μμ

    10!!!!!!!!!!!!

  • 9 Νοεμβρίου, 2013 στις 8:22 μμ

    ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!

  • 10 Νοεμβρίου, 2013 στις 5:05 μμ

    ωραιότατο …..και ελαφρύ….

  • 10 Νοεμβρίου, 2013 στις 8:13 μμ

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ,ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ!!!

  • 14 Νοεμβρίου, 2013 στις 4:21 μμ

    8

  • 14 Νοεμβρίου, 2013 στις 6:42 μμ

    Ενα υγιεινό και νόστιμο φαγητό!

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά μπακαλιάρο παστό 2 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 6 μέτρια κρεμμύδια 6 σκελίδες σκόρδο 6 τομάτες ώριμες 2 κουταλιές της σούπας Τοματοπελτές Χωριό 1 ματσάκι μαϊντανός 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και αλεύρι για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας