Μπουκιές γαλοπούλας με σάλτσα εσπεριδοειδών
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μπουκιές γαλοπούλας με σάλτσα εσπεριδοειδών

Μουστάρδα και κρασί, κοτόζουμο και χυμός από μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια, και μικρές μπουκιές από φιλέτο γαλοπούλας. Μια εξαιρετική συνταγή!

806
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σωτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τις μπουκιές γαλοπούλας από όλες τις πλευρές.
  2. Μόλις χρωματιστούν, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε κατόπιν τη μουστάρδα και μετά από λίγα λεπτά σβήνουμε με το κρασί.
  3. ‘Ξύνουμε’ καλά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό των εσπεριδοειδών (μπορούμε να βάλουμε και φλούδες από κάθε φρούτο).
  4. Προσθέτουμε το κοτόζουμο και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 60 λεπτά.
  5. Μόλις βράσει το κρέας αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε με έναν βουτυράτο πουρέ.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1,400 kg φιλέτο μπούτι γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές 4 μεγάλα μανταρίνια στυμμένα 5 πορτοκάλια στυμμένα 2 λεμόνια στυμμένα 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη 1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ λευκό κρασί 1 κ.γ. μουστάρδα Θυμάρι ψιλοκομμένο 1 ½ λίτρο κοτόζουμο 80 ml Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας