ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα (200C αντιστάσεις).
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι το Χωριό Soft, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλάτι. Λιώνουμε με πιρούνι πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε χτυπώντας με το πιρούνι.
- Κόβουμε τη φραντζόλα σε φέτες χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω, να μην χωριστούν δηλαδή τα κομμάτια αλλά να μείνει ενωμένη η κάτω κόρα. Την τοποθετούμε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- Παίρνουμε ποσότητες της μιας κουταλιάς σούπας και τις βάζουμε μέσα σε κάθε άνοιγμα, αλείφοντας γενναιόδωρα τις δυο πλευρές του ψωμιού εσωτερικά. Στο τέλος θέλουμε η φραντζόλα να έχει κρατήσει το σχήμα της. Θα χρησιμοποιήσουμε περίπου τα 2/3 του μείγματος. Με το υπόλοιπο αλείφουμε το πάνω μέρος του ψωμιού. Κλείνουμε την φραντζόλα στο αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα.
- Ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά, μέχρι να λιώσει τελείως και να απορροφηθεί το μείγμα βουτύρου και να αρχίσει να σκουραίνει λίγο η κόρα του ψωμιού. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε τη φραντζόλα με το αλουμινόχαρτο στα κάρβουνα.
Τιπ
– Τα 200γρ Χωριό Soft μας δίνουν ένα πολύ πλούσιο και ζουμερό αποτέλεσμα. Αν προτιμούμε πιο στεγνό σκορδόψωμο μπορούμε είτε να μειώσουμε την ποσότητα βουτύρου ή απλά να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο από το τελικό μείγμα που θα φτιάξουμε (π.χ. να χρησιμοποιήσουμε τα 2/3 του μείγματος) και το υπόλοιπο να το φυλάξουμε στο ψυγείο για άλλη φορά.
– Αν μας περισσέψει μείγμα για άλλη φορά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ γρήγορο σκορδόψωμο ψήνοντας στη φρυγανιέρα ή στο γκριλ φέτες ψωμιού και αλείφοντάς τες με το σκορδοβούτυρο!