Πασχαλινά Cupcakes με βουτυρόκρεμα πραλίνας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πασχαλινά Cupcakes με βουτυρόκρεμα πραλίνας

Δώδεκα υπέροχα καπκέικς που θα κάνουν την παρέα να χαμογελάσει! Η βουτυρόκρεμα πραλίνας και τα κουφετάκια δίνουν χρώμα και πολλή γεύση!

2512
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μοιράζουμε 12 χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφιν.
  2. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3’. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν, το ινδοκάρυδο και τον παπαρουνόσπορο.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες. Ψήνουμε 22-25’ (ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα – αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμα).
  7. Για τη βουτυρόκρεμα: Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει, το χτυπάμε στο μίξερ ρίχνοντας σιγά-σιγά την άχνη και ενδιάμεσα την πραλίνα και το γάλα.
  8. Αν η βουτυρόκρεμα είναι πολύ μαλακή (λόγω ζέστης), τη βάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια διακοσμούμε τα cupcakes. Μπορούμε να στολίσουμε με κουφετάκια.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για τα καπκέικς

    280 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια 1 κ.σ. ινδοκάρυδο 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο Ξύσμα 1 λεμονιού 140 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος 180 γρ. ζάχαρη 2 αυγά 220 γρ. γάλα

    Για τη βουτυρόκρεμα

    200 γρ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος 400 γρ. άχνη 2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού 1 κ.σ. γάλα Προαιρετικά: κουφετάκια για διακόσμηση

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας