Βάζουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό.
Φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
Σε μια χύτρα ταχύτητος, προσθέτουμε τις 4 1/3 κούπες νερό και τη φάβα.
Βράζουμε και καλύπτουμε με το καπάκι.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ και το κάνουμε πουρέ.
Επιστέφουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και αλάτι.
Μαγειρεύουμε χωρίς το καπάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να γίνει η φάβα κρεμώδης, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με γαρνιτούρα κάπαρη και λίγο ελαιόλαδο.
Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: