Γίγαντες στη γάστρα με χόρτα και φέτα ή Χωριό Ελαφρύ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Γίγαντες στη γάστρα με χόρτα και φέτα ή Χωριό Ελαφρύ

Στην Αιτωλοακαρνανία οι γίγαντες γίνονται στη γάστρα με λαχανικά, Χωριό Φέτα και Ελαιόλαδο Ορεινές περιοχές. Μια τοπική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!

458
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε ζεστό νερό (να μουσκέψουν) από την προηγούμενη ημέρα.
  2. Την επόμενη ημέρα, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για 45 λεπτά σε νερό χωρίς αλάτι (να μαλακώσουν μεν αλλά να κρατάνε λίγο. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα – όταν θα τρυπιούνται, θα είναι έτοιμα).
  3. Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν.
  4. Πλένουμε τα λαχανικά μας και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σπανάκι, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε κι αυτές.
  5. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε τη μισή ποσότητα Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές κι αρχίζουμε να σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά. Μόλις ετοιμαστούν, τα ρίχνουμε σε γάστρα.
  6. Προσθέτουμε μέσα στα σοταρισμένα λαχανικά τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το νερό που είχαμε βράσει τα φασόλια και σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά.
  9. Ξεσκεπάζουμε και σκορπάμε από πάνω την τριμμένη με το χέρι Χωριό Φέτα (ή Χωριό Ελαφρύ, ή Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές) και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  10. Ψήνουμε ακόμη για 10 με 15 λεπτά χωρίς να σκεπάσουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γίγαντες-ελέφαντες Καστοριάς 4 ξερά κρεμμύδια 4 πράσα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 4 κίτρινες πιπεριές 500 γρ. φρέσκο σπανάκι ½ κιλό Χωριό Φέτα ή Χωριό Ελαφρύ ή Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές ½ ματσάκι άνηθος Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές αλάτι, πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας