ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πολτοποιούμε την ψίχα της κολοκύθας σε επεξεργαστή τροφίμων.
- Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και ξεκινάμε να την βράζουμε – αν η κολοκύθα βγάλει αρκετά υγρά, δεν προσθέτουμε καθόλου νερό. Αν πάλι είναι πιο στεγνή, τη βοηθάμε με λίγο νερό.
Μόλις βγάλει τα υγρά της και μαλακώσει πολύ καλά, την βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει. - Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό της κολοκύθας,τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε 100 gr. βούτυρο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να μην καεί.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και δίπλα μας έχουμε μία νωπή πετσέτα, με την οποία τα σκεπάζουμε, ώστε να μην στεγνώσουν.
- Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε καλά και το διπλώνουμε στη μέση (από κάτω προς τα επάνω).
- Στην άκρη βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γέμιση, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
- Κλείνουμε το ρολάκι και βρέχουμε ελαφρά την άκρη με λίγο νερό με τη βοήθεια ενός πινέλου.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Βουτυρώνουμε την επιφάνειά τους και ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ροδίσουν.
- Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα (προαιρετικά) και σερβίρουμε!
Tips:
– Η γλυκιά κολοκυθόπιτα έχει αρκετές παραλλαγές. Μπορούμε να προσθέσουμε χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα, σταφίδες, καρύδια, κουκουνάρι, ή να αρωματίσουμε επιπλέον με καρδάμωμο ή σκόνη τζίντζερ.
– Αντί για ρολά, μπορούμε να φτιάξουμε την πίτα κανονικά σε ταψί.
– Την ποσότητα ζάχαρης μπορούμε να την αυξομειώσουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας ή να την αντικαστήσουμε με μέλι.