Πασχαλινά κουλουράκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πασχαλινά κουλουράκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Το Πάσχα μυρίζουν οι γειτονιές υπέροχα γιατί όλα τα σπιτικά ετοιμάζουν γευστικά και αφράτα Πασχαλινά κουλούρια με βούτυρο Κερκύρας Χωριό.

2080
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ του μίξερ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου το βούτυρο γίνει κρεμώδες και αφράτο.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε την αμμωνία και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη, ένα κάθε φορά, ενώ δίνουμε χρόνο στο καθένα να απορροφηθεί, πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  5. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα (με την αμμωνία) και ανακατεύουμε καλά.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο κάθε φορά, και ανακατεύουμε, μέχρις ότου τα συστατικά συνδυαστούν καλά και η ζύμη είναι μαλακή.
  7. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  8. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι της ζύμης κάθε φορά. Πλάθουμε τα κουλουράκια με τα χέρια μας, δίνοντάς τους όποιο σχήμα θέλουμε. Επενδύουμε το εσωτερικό ενός ταψιού με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια, αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους, δεδομένου ότι θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
  9. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τους κρόκους αβγών και 1 κ.σ. νερό και χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  10. Βουρτσίζουμε την κορυφή από τα κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  11. Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγή δοχεία, για έως 3 εβδομάδες.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    250 γρ. βούτυρο Χωριό τ. Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου, ψιλοκομμένο 1 ½ φλ. ζάχαρη 2,5γρ. αμμωνία ψησίματος σε σκόνη (1 ½ κ.γ.) ½ φλ. γάλα, χλιαρό 4 μέτρια αυγά 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ξύσμα από 2 πορτοκάλια 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κρόκους αυγών 1 κ.σ. νερό για το γλάσο

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας