Χοιρινό Ψαρονέφρι με ξερά φρούτα και σάλτσα βουτύρου
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Χοιρινό Ψαρονέφρι με ξερά φρούτα και σάλτσα βουτύρου

Αποξηραμένα φρούτα, μπαλσάμικο, μέλι, Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, θα κάνουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αξέχαστο!

454
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα.
  2. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το ψαρονέφρι και τοποθετούμε στην άκρη κατά μήκος τα ξερά φρούτα και την κοπανιστή σε φέτες.
  3. Κλείνουμε σφιχτά το ψαρονέφρι.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψαρονέφρι σε μια κουταλιά βούτυρο που έχει κάψει καλά.
  5. Το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  6. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ στους 190 Κελσίου.
  7. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό, το κονιάκ, το μέλι και το μπαλσάμικο, το πορτοκάλι, το δενδρολίβανο και βράζουμε μέχρι να μείνει το ¼ της αρχικής ποσότητας των υγρών.
  8. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά, βράζοντας τη σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία.
  9. Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    800 gr. ψαρονέφρι για γέμισμα 100 gr. διάφορα αποξηραμένα φρούτα 100 gr. τυρί κοπανιστή Μυκόνου 1 κουταλιά της σούπας Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος Πιπέρι

    Για την σάλτσα βουτύρου

    200 ml. ζωμό κρέατος 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού 60 gr. Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 50 ml. κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας ΤΟΠ Βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι 1 κουταλιά της σούπας μέλι 1 κλαδάκι δενδρολίβανο ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο Πιπέρι
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας