ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο και το φιστίκι στο φούρνο στους 160°C για 5 λεπτά.
- Στο μίξερ χτυπάμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, τις βανίλιες και τα 110 gr άχνη μέχρι να αφρατέψουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το φιστίκι και σταματάμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη βουτυράτη ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια.
- Κόβουμε κάθε λουκούμι σε τέσσερα κομμάτια.
- Πλάθουμε κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και σε κάθε κουραμπιέ κλείνουμε ένα κομμάτι από λουκούμι.
- Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε αντικολλητικό ταψί και τους ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 170°C.
- Μόλις τους βγάλουμε, τους ακουμπάμε σε σχάρα για 6-7 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με άφθονη άχνη ζάχαρη.
Tips:
– Αν θέλουμε οι κουραμπιέδες να έχουν τέλειο σχήμα και να είναι ομοιόμορφοι, το βάρος της ζύμης πρέπει να είναι για:
Μεσαίου κουραμπιέδες: μεγέθους 15 gr
Μεγάλους κουραμπιέδες: 25 gr
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο λικέρ θέλουμε, σύμφωνα με τη γεύση από το λουκούμι που θα χρησιμοποιήσουμε.
– Αν θέλουμε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι.
– Ανάλογα το μέγεθος του κουραμπιέ, θα τον ψήσουμε λιγότερη ή περισσότερη ώρα.