Κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης και λουκούμι
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης και λουκούμι

Κουραμπιέδες γεμιστοί με λουκούμι της αρεσκείας μας και φιστίκι Αιγίνης. Μια συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους και θα κάνει κάθε γιορτή ξεχωριστή

45100
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο και το φιστίκι στο φούρνο στους 160°C για 5 λεπτά.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, τις βανίλιες και τα 110 gr άχνη μέχρι να αφρατέψουν σαν κρέμα.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το φιστίκι και σταματάμε το χτύπημα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη βουτυράτη ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια.
  6. Κόβουμε κάθε λουκούμι σε τέσσερα κομμάτια.
  7. Πλάθουμε κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και σε κάθε κουραμπιέ κλείνουμε ένα κομμάτι από λουκούμι.
  8. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε αντικολλητικό ταψί και τους ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 170°C.
  9. Μόλις τους βγάλουμε, τους ακουμπάμε σε σχάρα για 6-7 λεπτά.
  10. Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με άφθονη άχνη ζάχαρη.

Tips:
– Αν θέλουμε οι κουραμπιέδες να έχουν τέλειο σχήμα και να είναι ομοιόμορφοι, το βάρος της ζύμης πρέπει να είναι για:
Μεσαίου κουραμπιέδες: μεγέθους 15 gr
Μεγάλους κουραμπιέδες: 25 gr
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο λικέρ θέλουμε, σύμφωνα με τη γεύση από το λουκούμι που θα χρησιμοποιήσουμε.
– Αν θέλουμε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι.
– Ανάλογα το μέγεθος του κουραμπιέ, θα τον ψήσουμε λιγότερη ή περισσότερη ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    500 gr Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος 150 gr αμύγδαλα χοντροκομμένα 150 gr φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα 750 gr αλεύρι μαλακό 100 gr ζάχαρη άχνη 50 ml κονιάκ 1 αυγό 2 κρόκους αυγών ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 2 κάψουλες βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα Λουκούμια για τη γέμιση Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας