Κανελόνια με σπανάκι και τυριά
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κανελόνια με σπανάκι και τυριά

Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, ανθότυρο, σπανάκι μέσα στα ροδισμένα κανελόνια με κρούστα γιαουρτιού.

406
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, τα μανιτάρια, τα 120 γρ Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, το αλατοπίπερο και θρυμματίζουμε από πάνω το ανθότυρο. Ανακατεύουμε ελαφριά και μετά αρχίζουμε να ζουλάμε και να σφίγγουμε το μείγμα με τα χέρια ζυμώνοντας δυνατά. Θα αρχίσει να χάνει όγκο.
  2. Όταν δούμε ότι το μείγμα πλάθεται εύκολα και έχει μειωθεί αρκετά, γεμίζουμε με αυτό τα κανελόνια πιέζοντάς το καλά μέσα. Στρώνουμε τα κανελόνια σε ένα ταψί ή πυρέξ που να τα χωράει σε μια στρώση (περίπου 23×33 εκ.). Αν μείνει ζουμάκι στο μπολ το ρίχνουμε στο ταψί.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C (αντιστάσεις).
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το εβαπορέ, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε τα κανελόνια προσέχοντας να σκεπαστούν όλα. Πασπαλίζουμε με την Χωριό Γραβιέρα Ώριμη και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    500 γρ σπανάκι, χοντροκομμένο (ζυγισμένο μετά το καθάρισμα) 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο 150 γρ μανιτάρια Πορτομπέλο, ψιλοκομμένα 120 γρ (περίπου 1 ½ κούπα) Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη 2 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. πιπέρι λευκό 360 γρ ανθότυρο 24 κανελόνια

    Για την κρούστα γιαουρτιού

    500 γρ γιαούρτι 3 αυγά 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ 1 κ.γ. αλάτι χοντρό 1/2 κ.γ. πιπέρι λευκό 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 70 γρ (περίπου ¾ κούπας), Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας