Κολοκυθόσουπα μέσα σε ψημένη κολοκύθα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κολοκυθόσουπα μέσα σε ψημένη κολοκύθα

Μια ιδιαίτερη συνταγή από την chef Ντίνα Νικολάου - σούπα κολοκύθας μέσα σε ψημένη κολοκύθα, με πλούσια λαχανικά και Χωριό Soft με ελαιόλαδο!

1204
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Με ένα μαχαίρι μεγάλο και κοφτερό, κόβουμε καπέλο άνοιγμα στην κολοκύθα. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες.
  3. Με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύνουμε την σάρκα της κολοκύθας όσο μπορούμε.
  4. Προσθέτουμε μέσα στην κολοκύθα το κρεμμύδι, το πράσο, το μήλο, τα μπαχάρια, Χωριό Soft με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε νερό μέχρι το μέσο της κολοκύθας και σκεπάζουμε με το καπάκι της. Την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, την τοποθετούμε σε ένα ταψί και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 2 ώρες.
  6. Βγάζουμε την κολοκύθα με προσοχή από το φούρνο, ανοίγουμε το καπάκι και με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε το εσωτερικό της, παίρνοντας όση σάρκα μπορούμε από τα τοιχώματά της.
  7. Δοκιμάζουμε τα μπαχάρια και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ή ζωμό, ανάλογα με το πόσο υγρή θέλουμε τη σούπα.
  8. Χρησιμοποιούμε την κολοκύθα σαν σουπιέρα, βάζοντας μια κουτάλα και μισοσκεπάζοντας με το καπάκι της.
  9. Σερβίρουμε στα πιάτα ρίχνοντας από μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 στρογγυλή κολοκύθα (2,5 κιλών) 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κομμάτια 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος), κομμένο σε κομμάτια 1 κόκκινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη 60 γρ. Χωριό Soft με ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    4 κουτ. σούπας γιαούρτι
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας