Στριφτάρια με ταχίνι και σοκολάτα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Στριφτάρια με ταχίνι και σοκολάτα

Ένα εξαιρετικό γλυκό και επιδόρπιο από τη chef Ντίνα Νικολάου, που ετοιμάζει με σοκολάτα κουβερτούρα, φύλλα Βηρυτού και Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές!

1512
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Απλώνουμε ένα φύλλο Βηρυτού στον πάγκο και το αλείφουμε με ταχίνι. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο και το αλείφουμε και αυτό. Σκορπίζουμε αρκετή τριμμένη σοκολάτα. Διπλώνουμε τα φύλλα στη μέση (από την φαρδιά πλευρά) και μετά τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 10 εκ. το καθένα.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Βγάζουμε τα στριφτάρια από το φούρνο και ραντίζουμε με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Εύβοια». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    6 φύλλα Βηρυτού 6 κουτ. σούπας Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 2 φλιτζ. ταχίνι 200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

    Για το σιρόπι

    500 γρ. ζάχαρη 300 ml νερό χυμό από ½ λεμόνι 1 ξυλάκι κανέλας
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας