Κορμός μωσαϊκό από τον Ηλία Μαμαλάκη
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κορμός μωσαϊκό από τον Ηλία Μαμαλάκη

Ένα γρήγορο γλυκό για αρχάριους μάγειρες από τον Ηλία Μαμαλάκη, ιδανικό και για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Θα χρειαστούμε βούτυρο αγελάδος Χωριό.

510
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σπάτε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια με ένα γουδί και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβετε τα φρουί γλασέ αχλάδια.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ σπάτε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  4. Ρίχνετε το Χωριό Soft Ανάλατο με Βούτυρο Αγελάδος στο μίξερ και το δουλεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει λίγο.
  5. Αυξάνετε την ταχύτητα και ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά.
  6. Μόλις την απορροφήσει το βούτυρο ρίχνετε το κακάο σιγά-σιγά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο σοκολατένιο μίγμα.
  7. Τέλος προσθέτετε το σφινάκι του κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
  8. Αδειάζετε το μίγμα το κακάο.
  9. Ρίχνετε μέσα τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, τα σπασμένα μπισκότα και τα κομματάκια του φρουί γλασέ.
  10. Ανακατεύετε τα υλικά με ένα κουτάλι να πάνε παντού.
  11. Παίρνετε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη, την ντύνετε εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη και αδειάζετε το μίγμα του κακάο μέσα στη φόρμα πιέζοντάς το με ένα κουτάλι.
  12. Το ισιώνετε από πάνω και το κρυώνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
  13. Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το διακοσμείτε με τα κερασάκια που έχετε.

Σερβίρετε σε φετούλες.

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 10 σχόλια.
  • ioanna33
    27 Απριλίου, 2013 στις 12:42 μμ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ..ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ Κου ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΑΧΛΑΔΑΚΙΑ ΜΕΣΑ στην συνταγη??και ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ>>

  • Amdin Horio
    27 Απριλίου, 2013 στις 1:26 μμ

    Καλημέρα ioanna33!

    Μπορείς φυσικά να μην προσθέσεις αμύγδαλα και αχλάδια στον κορμό, δηλαδή στο βήμα 9. βάζεις μόνο τα σπασμένα μπισκότα. Στον κορμό μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι υλικά θέλεις, παραπάνω μπισκότα, φουντούκια, αγαπημένο σου ξηρό καρπό – ο,τιδήποτε.

    Φτιάξε το δικό σου κορμό και στείλε μας φωτογραφία με την εναλλακτική πρότασή σου!

    Καλή επιτυχία στο γλυκό σου και Καλή Ανάσταση!

  • 11 Οκτωβρίου, 2013 στις 3:06 μμ

    Υπεροχο

  • LULI
    14 Οκτωβρίου, 2013 στις 5:14 μμ

    υπεροχο γλυκο

  • 15 Οκτωβρίου, 2013 στις 12:59 πμ

    ‘Εβαλα τα σπασμένα μπισκότα,δύο ασπράδια αυγού και αντί για κονιάκ έβαλα δύο βανίλιες!Τέλειο και πολύ εύκολο!

  • 17 Οκτωβρίου, 2013 στις 1:36 πμ

    Απίθανο και αγαπημένο γλυκό!

  • 20 Οκτωβρίου, 2013 στις 9:09 μμ

    ΟΤΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΕΧΩ ΦΑΕΙ

  • fredotsino
    23 Οκτωβρίου, 2013 στις 2:07 μμ

    ΥΠΕΡΟΧΟ.ΑΡΙΣΤΑ; 10!!!!!!!!!

  • 29 Οκτωβρίου, 2013 στις 8:00 μμ

    Καταπληκτικό γλυκό, διαχρονικό!

  • 5 Νοεμβρίου, 2013 στις 9:10 μμ

    Πολύ νόστιμο….

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. Χωριό Soft Ανάλατο με Βούτυρο Αγελάδος 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. κακάο 100 γρ. τραγανά μπισκότα βανίλιας 100 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα 2 αχλαδάκια φρουί γλασέ 5 κερασάκια μαρασκίνο για τη διακόσμηση 1 σφηνάκι κονιάκ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας