Κρέμα μαλεμπί με ροδόνερο και βούτυρο Χωριό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κρέμα μαλεμπί με ροδόνερο και βούτυρο Χωριό

Παραδοσιακό μαλεμπί από την Funky Cook, με ροδόνερο, μαστίχα, Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος και καρδάμωμο. Απολαύστε την!

120+8
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το ρυζάλευρο, την ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε τα 250 ml. από το γάλα, ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τους ελαφρά σπαμένους  σπόρους του καρδάμωμου, την μαστίχα και το υπόλοιπο γάλα, τοποθετούμε σε μέτρια θερμοκρασία και όταν ζεσταθεί αφαιρούμε τους σπόρους του καρδάμωμου και προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με το κόρν φλάουρ.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και μόλις αποσύρουμε προσθέτουμε το βούτυρο.
  4. Ραντίζουμε με ροδόνερο μια τετράγωνη φόρμα ή ταψί περίπου 25 εκατοστών και μεταφέρουμε την κρέμα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου για 1 ώρα, κατόπιν σκεπάζουμε με μεμβράνη και κρυώνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  6. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε είτε με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο, είτε με ζάχαρη άχνη και φυστίκι τριμμένο.

Tips:
– Μπορούμε να σερβίρουμε το μαλεμπί και σε ατομικά ποτηράκια με άλλα γλυκά του κουταλιού.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για την κρέμα

    1000 ml. γάλα πλήρες αγελαδινό ή βουβαλίσιο 50 gr. ρυζάλευρο 70 gr. κόρν φλάουρ 2 σπόρους καρδάμωμο 2-3 κρυσταλλάκια μαστίχα κοπανισμένα 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ροδόνερο

    Για το σερβίρισμα

    Γλυκό τριαντάφυλλο Ζάχαρη άχνη Φυστίκια Αιγίνης, προαιρετικά

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας