Κροκέτες με κιμά, ρύζι και γραβιέρα Χωριό
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κροκέτες με κιμά, ρύζι και γραβιέρα Χωριό

Κροκέτες με τραγανή κρούστα παξιμαδιού θα γίνουν ο αγαπημένος μας μεζές.

2020
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά, την τριμμένη γραβιέρα και όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες.
  2. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μακρόστενες κροκέτες.
  3. Αλευρώνουμε κάθε κροκέτα και τη βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στα τρίμματα παξιμαδιού.
  4. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες απ’ έξω και τραγανιστές.

 

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι βρασμένο 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι 2 αυγά χτυπημένα 2 κουταλιές της σούπας τρίμματα παξιμαδιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα για το τηγάνισμα αλάτι, πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας