Ανοίγουμε τρύπες στα χοντροκομμένα κομμάτια της σπάλας και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και από 1 σκελίδα σκόρδο.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάζουμε το χοιρινό πάνω σε μια σκάρα και από κάτω ένα ταψί με νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 C για τουλάχιστον 1 ώρα και 10 λεπτά.
Όταν το κρέας ροδίσει και ψηθεί εντελώς καλά, αδειάζουμε τα υγρά από το ταψί.
Σ’ ένα πήλινο σκεύος τοποθετούμε βότανα ψιλοκομμένα και τους βάζουμε φωτιά. Τα αφήνουμε να καούν για 1-2 λεπτά, σβήνουμε και βάζουμε αμέσως από πάνω τη σκάρα με το κρέας έτσι ώστε να καπνιστεί πολύ.
Αν δεν καούν τα βότανα τελείως, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να καπνιστεί καλά το κρέας.
Απλώνουμε σε μια λεία επιφάνεια 2-3 λαδόκολλες, σκορπάμε μερικά λεμονόφυλλα και τοποθετούμε πάνω το κρέας ζεστό.
Το κλείνουμε αμέσως σφιχτά και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
2 κιλά χοιρινή σπάλα με κόκκαλολεμονόφυλλα ή τη φλούδα από 6 λεμόνια1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές7 σκελίδες σκόρδοαλάτι, πιπέρι
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Pingback: Πώς να φτιάξετε σπιτική τυροκαυτερή
Pingback: Καπρικό χοιρινό (καπνιστό)