Λαζάνια με κιμά
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαζάνια με κιμά

Ένα πολύ αγαπημένο πιάτο, θα φέρει πολλή γεύση και χαρά στην οικογένεια αλλά και στην παρέα. Με γραβιέρα Χωριό Γλυκιά ή Ώριμη. Απολαύστε το!

708
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια ανοιχτή μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Μετά από 1 λεπτό, ρίχνουμε το σκόρδο και τον κιμά. Σωτάρουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την τομάτα, 2 ποτήρια νερό και τα δαφνόφυλλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου (να μη στεγνώσει).
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, τα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε.
  4. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα ταψί στρώνουμε το 1/3 του πακέτου από τα λαζάνια και τη μισή γέμιση. Ξαναστρώνουμε 1/3 λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια.
  5. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα που ήταν ο κιμάς, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο ταψί.
  6. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 C για 10 λεπτά ακόμη.
  8. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τις ψιλοκομμένες τομάτες, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το βασιλικό. Περιχύνουμε κάθε κομμάτι.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    500 γρ λαζάνια (1 πακέτο) 1 κιλό χοντροκομμένο μοσχαρίσιο κιμά 600 γρ Ψιλοκομμένες Τομάτες Χωριό 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια ½ κλωνάρι σέλερι κομμένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ λευκό κρασί 2 δαφνόφυλλα 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 2 αυγά 4 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα Χωριό (Γλυκιά ή Ώριμη, ή Χωριό βιολογική Γραβιέρα) 70 ml Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα Αλάτι-πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    200 γρ κρέμα γάλακτος 200 γρ Ψιλοκομμένες Τομάτες Χωριο Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας