ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια 3 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στην συσκευασία.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.
- Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει το γάλα και να δημιουργείται η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα porcini. Τα σβήνουμε με το λευκό κρασί που μουλιάσαμε τα porcini και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά περίπου – μόλις είναι έτοιμα, τα ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα τριμμένα τυριά και τα μανιτάρια στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά με σκοπό να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά.
- Βάζουμε σε πυρίμαχο ταψί τα ζυμαρικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς σε αέρα.
– Αν σας αρέσει το άρωμα της μαύρης τρούφας, μπορείτε να ρίξετε ελάχιστες σταγόνες λάδι τρούφας σε κάθε πιάτο κατά το σερβίρισμα, και να το πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ευχαριστούμε την Elena is Cooking για τη λαχταριστή συνταγή! Ταιριάξτε το πιάτο αυτό με γραβιέρα Χωριό με κρασί και περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας!
Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στον προσωπικό ιστότοπο της food blogger εδώ.