Μακαρονάδα με μύδια
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μακαρονάδα με μύδια

Μια εύκολη μακαρονάδα που φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο μας. Χρησιμοποιούμε εξαιρετικό ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία για πλούσια γεύση.

154
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στραγγίζετε τα μύδια. Αν έχουν θύσανο προσκόλλησης (μικρή τούφα με σκληρές τρίχες), τον αφαιρείτε.
  2. Βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  3. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το εξαιρετικό ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία και προσθέτετε το σκόρδο και το μπούκοβο. Τα μαγειρεύετε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτετε το κρασί και βράζετε για 2 λεπτά.
  5. Προσθέτετε αρωματικά και αλατοπίπερο και τέλος ρίχνετε και τα μύδια και τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου.
  6. Αφήνετε να πάρουν βράση και σβήνετε την φωτιά.
  7. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα προσθέτετε στα μύδια. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 2 σχόλια.
  • 10 Νοεμβρίου, 2013 στις 8:15 μμ

    ΣΟΥΠΕΡ !!!ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΘΑΛΛΑΣΙΝΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ!!!

  • 15 Μαρτίου, 2014 στις 3:17 μμ

    Poly orea makaronada mono pou tin protimo xoris anitho.Tha tin dokimaso avrio kiolas!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μακαρόνια 500 γρ. ψίχα μύδια 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο 4 κ.σ.  εξαιρετικό ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία 1 κ.σ. μπούκοβο: (γλυκό ή πικάντικο, ανάλογα το γούστο σας) 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας