Μυρωδάτο κέικ με κολοκυθάκι και σταφίδες
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Μυρωδάτο κέικ με κολοκυθάκι και σταφίδες

Η The Foodie Corner ετοιμάζει για εμάς ένα υπέροχο κέικ -χωρίς μίξερ-, με Χωριό βούτυρο Κερκύρας - το τέλειο συνοδευτικό για καφέ ή τσάι στο μπαλκόνι!

5010
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C στον αέρα (180C αντιστάσεις). Λαδώνουμε ελαφρά ένα ορθογώνιο ταψάκι μήκους 25εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο (να έχει κρυώσει λίγο), τη βανίλια και το νερό. Προσθέτουμε και το κολοκυθάκι (χωρίς να το έχουμε στραγγίξει) και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με μαρίζ διπλώνοντας το μείγμα μέχρι να έχει σχεδόν εξαφανιστεί το αλεύρι. Τότε προσθέτουμε τη σουλτανίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μη βλέπουμε αλεύρι.
  5. Ψήνουμε για 50 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Μπορούμε να ελέγξουμε το κέικ βουτώντας ένα ξυλάκι για σουβλάκι στο κέντρο του. Αν βγει στεγνό ή με λίγα στεγνά ψίχουλα είναι έτοιμο. Αν βγει με κολλώδες μείγμα αφήνουμε το κέικ άλλα 5 λεπτά και ξαναδοκιμάζουμε.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ καστανή ζάχαρη κρυσταλλική ½ κουτ. γλυκού αλάτι ¾ κουτ. γλυκού κανέλα 2 αυγά 70 γρ (5 κουτ. σούπας) βούτυρο Χωριό Κερκύρας, λιωμένο 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κουτ. σούπας νερό 170 γρ κολοκυθάκι, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη (δεν θέλει στράγγισμα) 70 γρ σταφίδες σουλτανίνα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας