Πίτσα για χορτοφάγους, με γραβιέρα, μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πιπεριά και ελιές
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Πίτσα για χορτοφάγους, με γραβιέρα, μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πιπεριά και ελιές

Μία πίτσα για χορτοφάγους, με μπόλικη γραβιέρα Χωριό, μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πιπεριά, ελιές και πλούσια όρεξη!

358
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα, αφού το ζεστάνουμε ώστε να γίνει χλιαρό. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε πολύ λίγο νερό και προσθέτουμε το αλεύρι και το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Το μυστικό είναι να την πατήσουμε να ξεφουσκώσει και να την αφήσουμε να ανέβει ξανά.
  5. Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με λίγο Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και προς το τέλος (όταν μαλακώσουν οι μελιτζάνες) προσθέτουμε και ψιλοκομμένη τη σκελίδα του σκόρδου.
  6. Σε ένα βαθύ κατσαρόλι ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το κολοκυθάκι ψιλοκομμένο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώστε να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
  7. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
  8. Βάζουμε με μια σπάτουλα τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει και από πάνω κάνουμε μια στρώση με τη Χωριό γραβιέρα Ώριμη που έχουμε ήδη τρίψει.
  9. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά στους 180C στο μεσαίο ύψος του φούρνου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 1 σχόλια.

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα

300 γρ. Χωριό γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη 2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας 1 μέτριο κολοκυθάκι 1 μέτρια μελιτζάνα 1 μέτρια πράσινη πιπεριά 1 σκελίδα σκόρδο ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές Καλαμών 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη

2/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα 30 γρ. μαγιά 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½  κουταλάκι του γλυκού αλάτι ½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας