Ψητό χοιρινό με κρούστα παρμεζάνα-προσούτο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ψητό χοιρινό με κρούστα παρμεζάνα-προσούτο

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει ένα τέλειο ψητό χοιρινό με Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο και με επικάλυψη μείγματος παρμεζάνας-προσούτο.

6012
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τις μισές φέτες προσούτο και σε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τις άλλες μισές.
  2. Μεταφέρουμε σε δύο μεγάλα επίπεδα ταψιά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μυρωδικά με το θρυμματισμένο πάνκο ή τριμμένη φρυγαριά, την τριμμένη παρμεζάνα, 3 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Απλώνουμε το πάνκο ή τη φρυγανιά με τα μυρωδικά επάνω στο προσούτο.
  5. Απλώνουμε από πάνω του μια μεμβράνη και με έναν πλάστη πιέζουμε το πάνκο πάνω στο προσούτο.
  6. Βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C.
  8. Κόβουμε το κρέας σε δύο μέρη και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές.
  10. Βάζουμε το κρέας και μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 6 περίπου λεπτά.
  11. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Προσθέτουμε 2 κ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 3 λεπτά.
  13. Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει σιροπιαστό, για 6 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντεμί γκλας και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  14. Τέλος, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο.
  15. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το προσούτο σε μια επιφάνεια και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  16. Βάζουμε επάνω στο κρέας την κρούστα.
  17. Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  18. Ψήνουμε το κρέας για 40 λεπτά.
  19. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  20. Αφαιρούμε την κρούστα από το κρέας και βάζουμε σε ένα ταψί με το πάνκο προς τα πάνω.
  21. Πιέζουμε να γίνει επίπεδο και ψήνουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνουμε να κρυώσει και σπάμε σε κομμάτια.
  22. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα.
  23. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τη συνοδεία σάλτσας και προσούτο.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    225 γρ προσούτο, λεπτοκομμένο 1 κ.σ. θυμάρι, κομμένο 1 κ.σ. δεντρολίβανο, κομμένο 1 1/2 κ.γ. φασκόμηλο, κομμένο 1/2 φλ πάνκο, θρυμματισμένο ή φρυγανιά, τριμμένη 1 φλ παρμεζάνα, τριμμένη 1/4 φλ Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές αλάτι πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1 ενιαίο κομμάτι (2 κιλά) χοιρινό κόντρα 4 κ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 3/4 φλ κόκκινο κρασί 1 φλ ντεμί γκλας (σάλτσα για βάση κρέατος)

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας