Για τα μπισκότα: Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ, κοσκινίζουμε τα τρία πρώτα υλικά. Με ένα μίξερ, χτυπάμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος και 1 κούπα ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ για να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε το αυγό, την ξινή κρέμα και τη βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Κατόπιν, χτυπάμε σιγά-σιγά τα στέρεα υλικά μέχρι να ανακατευτούν.
Ενώνουμε τα μείγματα όλα μαζί, ζυμώνουμε και τα χωρίζουμε σε δύο ζύμες. Τις πιέζουμε να γίνουν επίπεδες και στρογγυλές, τις τυλίγουμε σε μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη την προηγούμενη μέρα και να την κρατήσουμε στο ψυγείο. Την επομένη, αφήνουμε τις ζύμες σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσουν).
Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη μια καθαρή επιφάνεια της κουζίνας και κάθε μία από τις ζύμες. Απλώνουμε τις ζύμες με έναν πλάστη, μέχρι περίπου μισό εκατοστό πάχος. Με κουπατ, βγάζουμε τα μπισκότα μας.
Τα μεταφέρουμε στα ταψιά με τη λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους 2 περίπου εκατοστών. Χρησιμοποιούμε όλη τη ζύμη, μέχρι να τελειώσει. Αφήνουμε τα μπισκότα στα ταψιά για 15 λεπτά μέχρι 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. Ψήνουμε τα μπισκότα, ένα ταψί τη φορά, για 12 περίπου λεπτά – μέχρι να ροδίσουν στις γωνίες τους. Μόλις ψηθούν, τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Για το γλάσο: Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ, ενώνουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά, να είναι απαλά και ελαστικά, προσθέτοντας κουταλιές γάλα εάν βλέπουμε ότι το μείγμα είναι πολύ παχύ ή περισσότερη ζάχαρη αν το μείγμα μας είναι πιο λεπτό. Με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα γλάσου πάνω σε κάθε μπισκότο. Αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμα τρουφάκια, πασπαλίζουμε πριν κρυώσει τελείως το γλάσο. Για χρήση βρώσιμων πολύχρωμων μαρκαδόρων, το γλάσο θα πρέπει να έχει παγώσει για περίπου μισή ώρα.
Το γλάσο μπορεί να ετοιμαστεί και τρεις μέρες πιο πριν. Φυλάσσεται τυλιγμένο σε λαδόκολλα σε αεροστεγές δοχείο.
Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στον ιστότοπο του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
3 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1/2 κ.γ. αλάτι1 φλ Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου1 φλ ζάχαρη1 μεγάλο αυγό2 κ.σ. ξινή κρέμα1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιαςεπιπλέον ζάχαρη
Για το γλάσο
4 φλ (ή παραπάνω) κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη (την μετράμε κοσκινισμένη)3 κ.σ. (ή παραπάνω) πλήρες γάλα1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιαςχρωματιστά σοκολατένια τρουφάκια, ή άλλα βρώσιμα ντεκόρμαρκαδόροι βρώσιμου χρώματος
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: