Ρεβίθια με μοσχάρι
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ρεβίθια με μοσχάρι

Όσπρια με καθαρό μοσχαράκι στην κατσαρόλα. Μια συνταγή μαγειρευτού φαγητού με ντομάτα, ζουμερού και γευστικού. Η φέτα Χωριό ταιριάζει τέλεια!

1208
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού πλύνουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για τουλάχιστον 12 ώρες.
  2. Αφού μουλιάσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.
  4. Σε κατσαρόλα βαθιά τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι με το λάδι για περίπου 3-4 λεπτά, ως ότου ξανθύνει.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το κρέας και ανακατεύουμε, για να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές.
  6. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά.
  7. Όταν το κρέας μισοψηθεί (δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι), ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τοματοπολτό διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό, την τομάτα και τα ρεβίθια.
  8. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τα αλατοπίπερο.
  9. Ρίχνουμε ακόμα 7-8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 40-50 λεπτά ακόμα.
  10. Όταν είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κύμινο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  11. Κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει ο χυμός παντού και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά περίπου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 κιλό μοσχάρι καθαρό χωρίς κόκκαλο 1 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρεβίθια 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1 μεγάλη ώριμη τομάτα κομμένη σε κύβους 1 – 2 κουταλάκια του γλυκού Τοματοπολτός Χωριό ½  κουταλάκι του γλυκού κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας