Σάντουιτς λαχανικών με σάλτσα φέτας-βασιλικού
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σάντουιτς λαχανικών με σάλτσα φέτας-βασιλικού

Ένα τέλειο σνακ, σχολικό γεύμα ή ακόμα και γεύμα για το γραφείο και την εξοχή, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

204
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μανιτάρι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια.
  3. Ραίνουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε τα λαχανικά στο ζεστό τηγάνι και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Με μια τσιμπίδα τα γυρίζουμε κατά το ψήσιμο. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
  6. Στο μισό κάθε τσιαπάτας απλώνουμε τη σάλτσα φέτας-βασιλικού και από πάνω το 1/4 των ψημένων λαχανικών και το ένα φύλλο μαρουλιού. Καπακώνουμε με το άλλο μισό του ψωμιού και λαδώνουμε το σάντουιτς.
  7. Βάζουμε στο σχαροτήγανο και ψήνουμε, γυρίζοντας τα σάντουιτς μια φορά, για 8-10 λεπτά.
  8. Για τη σάλτσα φέτας-βασιλικού: Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε το Χωριό ελαφρύ, την κρέμα τυριού, την κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το χυμό λεμονιού.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα, καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 μανιτάρι πορτομπέλο, χωρίς κοτσάνι, κομμένο σε λεπτές φέτες 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες 1 μικρό κίτρινο κολοκυθάκι, κομμένο σε λωρίδες 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε λωρίδες 1/4 φλ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και λίγο ακόμα για βούρτσισμα χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι 4 σάντουιτς τσιαπάτα, κομμένα στη μέση 4 φύλλα κόκκινου μαρουλιού σάλτσα φέτας-βασιλικού

    Για τη σάλτσα φέτας-βασιλικού

    115 γρ Χωριό ελαφρύ, θρυμματισμένο 1/4 φλ κρέμα τυριού, μαλακωμένη 1/4 φλ κρέμα γάλακτος 1/4 φλ φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο 1 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας