ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τις κουβερτούρες και το Χωριό Soft με βούτυρο αγελάδος ανάλατο σε ένα πυρίμαχο μπολ, και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα βάζουμε σε υψηλή ισχύ για διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά στο ενδιάμεσο. Θα χρειαστούν 3 ή 4 φορές ανάλογα το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια σοκολάτας.
- Ρίχνουμε στο λιωμένο μείγμα σοκολάτας το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι (όχι μεγαλύτερο από 18×18 εκ) με λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη, έτσι ώστε να ανεβαίνει στα πλαϊνά τοιχώματα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε με σπάτουλα σιλικόνης. Το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.
- Σε ένα άλλο μπολάκι πυρίμαχο βάζουμε τις καραμέλες αφού τις ξετυλίξουμε. Προσθέτουμε το εβαπορέ και το Χωριό Soft με βούτυρο αγελάδος ανάλατο. Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων πάλι ανα διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά στο ενδιάμεσο. Θα χρειαστούν 3-4 φορές.
- Δουλεύοντας γρήγορα, ρίχνουμε την υγρή καραμέλα πάνω στη σοκολάτα και την απλώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Προσοχή γιατί θα σκληρύνει γρήγορα. Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη (να μην ακουμπάει την καραμέλα), το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
- Βγάζουμε τη σοκολάτα τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας ή της μεμβράνης (προσοχή μην κοπεί), μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε τα κομματάκια που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και προσφέρουμε!
Τιπς
– Το αλάτι μπορεί να μην αρέσει στα παιδιά. Μπορούμε να το έχουμε σε μπολάκι και να βάζει όποιος θέλει. Θέλει ελάχιστο (2-3 νιφάδες) και τονίζει πολύ την γεύση της σοκολάτας και της καραμέλας.
– Το ταψάκι μας μπορεί να είναι μικρότερο, αλλά όχι μεγαλύτερο γιατί θα βγουν πολύ λεπτά τα σοκολατάκια μας.
– Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τα μείγματα σε μπεν μαρί.
– Αν η καραμέλα σκληρύνει πριν προλάβουμε να την απλώσουμε, την ξαναζεσταίνουμε λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων.
– Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μόνο με κουβερτούρα (200γρ) και να παραλείψουμε την κουβερτούρα γάλακτος, η οποία προσφέρει λίγη παραπάνω γλύκα.