Σούπα με μήλο, γραβιέρα και σπιτικά κρουτόν
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σούπα με μήλο, γραβιέρα και σπιτικά κρουτόν

Μια ιδιαίτερη και εξαιρετικά γευστική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει. Σούπα με βελουτέ υφή και υπέροχη γεύση, θα πρωταγωνιστήσει σε κάθε στιγμή σας.

804
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο Χωριό και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να τσιγαριστεί απαλά για 10 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα μήλα, ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό και το νερό, και ανεβάζουμε τη φωτιά να πάρουν βράση.
  4. Ρίχνουμε το δαφνόφυλλο, το αλάτι, το λεμονοπίπερο, το μπαχάρι και το garam masala. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα μισοσκεπασμένη, να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου ώσπου να διαλύονται εύκολα με κουτάλι οι πατάτες και τα μήλα.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα, βγάζουμε το δαφνόφυλλο, πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ, την επιστρέφουμε στο μάτι και προσθέτουμε το γάλα με το νερό και τη Γραβιέρα Χωριό Ώριμη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ξαναζεσταθεί και να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με σπιτικά κρουτόν.

Για τα σπιτικά κρουτόν:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 C στον αέρα (ή 110 C αντιστάσεις). Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού και περιχύνουμε με το Ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη Ποικιλία. Ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε το αλάτι και το θυμάρι και ανακατεύουμε ξανά για να καλυφθούν όλα. Τα απλώνουμε (σε μια στρώση) σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για μια ώρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

* Το garam masala είναι ένα ινδικό μείγμα μπαχαρικών που ταιριάζει πολύ στη σούπα μας και της δίνει ιδιαίτερη γεύση. Αξίζει να το αναζητήσετε στα καλά μπαχαράδικα.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    2 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 μικρές πατάτες (250γρ), καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 5 μήλα κόκκινα τύπου Στάρκινγκ, μικρά προς μέτρια (900γρ), καθαρισμένα και χοντροκομμένα 2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο (ή λευκό ξύδι) 500 ml ζωμός λαχανικών ζεστός 125 ml νερό ζεστό 1 δαφνόφυλλο 1/2 κ.γ. αλάτι 1/4 κ.γ. λεμονοπίπερο (ή μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο) 1/4 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη 1/4 κ.γ. garam masala* 100 ml γάλα εβαπορέ διαλυμένο με 100 ml νερό 150 γρ (+ έξτρα για το σερβίρισμα) Γραβιέρα Χωριό Ώριμη, τριμμένη

    Για τα σπιτικά κρουτόν

    3 κούπες μικρά κυβάκια από ψωμί μπαγιάτικο (αν υπάρχει, η λαγάνα κάνει υπέροχα κρουτόν) 1 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 1 κ.γ. αλάτι χοντρό 1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό (ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας)

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας