Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ελιές
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ελιές

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει μια αλμυρή τάρτα με μοσχομυρωδάτα καραμελωμένα κρεμμύδια με βούτυρο Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο.

508
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260C.
  2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη.
  3. Πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
  4. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σκόρδο με 1 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία.
  5. Απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε ένα λεπτό στρώμα στη ζύμη, αφήνοντας περιμετρικά 2,5 εκ.
  6. Από πάνω από τα κρεμμύδια απλώνουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες και τις ελιές.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τις άκρες της ζύμης με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να αποκολλάται από το ταψί εύκολα, για περίπου 10 λεπτά.
  9. * Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
  10. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  11. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν διαφανή και να αρχίζουν να ροδίζουν, για 3 λεπτά.
  12. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, αποκολλώντας όσα έχουν κολλήσει στον πάτο.
  13. Σοτάρουμε για 30 λεπτά, μέχρι να κρεμμύδια να είναι καστανά και σαν μαρμελάδα.
  14. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Μπορούμε, όταν κρυώσουν εντελώς, να τα φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες.

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    230 γρ περίπου ζύμη πίτσας έτοιμη, ξεπαγωμένη 1/4 φλ καλαμποκάλευρο 3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 1/2 φλ καραμελωμένα κρεμμύδια* 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες 60 γρ αντζούγιες σε κονσέρβα, στραγγισμένες 1/2 φλ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, χοντοκομμένες χοντρό αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 6 κ.σ. Χωριό Soft με Bούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 2 κιλά περίπου κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες 2 κ.γ. αλάτι χοντρό 1 κ.σ. ζάχαρη

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας