Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι

Υπέροχη σούπα με βελούδινη και λεία υφή, με αλατοπίπερο, Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και ψωμί που ταιριάζει πολύ!

604
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία σε μεσαία φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά.
  3. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι. Αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή και τσιγαρίζουμε τα υλικά για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τον ζωμό και το νερό.
  5. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και φέρνουμε το μείγμα σε βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή, καλύπτουμε την κατσαρόλα μερικώς με ένα καπάκι  και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
  7. Αφήνουμε τη σούπα στην άκρη για 20 λεπτά.
  8. Σε δόσεις, χτυπάμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία.
  9. Τοποθετούμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και, ανακατεύοντας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ώστε να ζεσταθεί η σούπα.
  10. Γαρνίρουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
  11. Συνοδεύουμε τη σούπα με ψωμί ή με muffins με καρότο και κολοκυθάκι.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες 2 κ.γ. κόλιανδρο, φρεσκοτριμμένο 1 κ.γ. κύμινο ¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι 750 γρ. κουνουπίδι κομμένα σε μπουκετάκια 2 κούπες ζωμό λαχανικών 2 κούπες νερό ¼ κούπας κρέμα γάλακτος (φυτική όταν νηστεύουμε) Ψωμί ή muffins με καρότο και κολοκυθάκι για σερβίρισμα
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
    ανήκει και εδώ

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας