Bάζουμε τα πράσα μας σε ένα σουρωτήρι και τα πλένουμε.
Σουρώνουμε καλά και στεγνώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύουμε τις πατάτες με 1 κ.γ. αλάτι σε μπόλικο νερό, που να τις καλύπτει, για 10-12 λεπτά.
Σουρώνουμε και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το Χωριό Soft με Βούτυρο Αγελάδος σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να κάνει φούσκες.
Προσθέτουμε τα πράσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
Βάζουμε το ζωμό, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το θυμάρι, το πιπέρι και την 1/2 κ.σ. αλάτι.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε περίπου 2/3 των πράσων στις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα από πράσα και σερβίρουμε.
Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στον ιστότοπο του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: