TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μετά το σαγανάκι, η τυροκαυτερή είναι το αγαπημένο μας ορεκτικό και καμιά φορά δεν τη χορταίνουμε! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα υλικά για να την φτιάχνουμε και στο σπίτι, κάθε φορά που την αναζητάμε.
Συνοδεύει άψογα κρέατα (κρύο καπνιστό χοιρινό, χοιρινά σουβλάκια), αλείφεται πάνω στο ψωμί (ψωμί με ελιές, μιγαδερό ψωμί), οι πατάτες βουτούν μέσα στην κρεμώδη της υφή.
Την προτιμάμε πικάντικη, αλλά μετά από δοκιμή αποφασίζουμε και τη δοσολογία που μας ταιριάζει καλύτερα – πιο ελαφριά, πιο δυνατή, πιο καυτερή!
Υλικά
- 100 ml Χωριό ελαιόλαδο
- 300 γρ φέτα Χωριό
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
- 1 ½ κ.σ. κόκκινο ξίδι ΤΟΠ
- Αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πολύ απλά, βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε. Η τυροκαυτερή μας είναι έτοιμη.
Διακοσμήστε με μια βιολογική ελιά Καλαμών, σερβίρετε και καλή όρεξη!
Συνταγές που ταιριάζουν με τυροκαυτερή:
- Πατάτες τηγανητές της γιαγιάς
- Καπρικό χοιρινό (καπνιστό)
- Πολύχρωμα σουβλάκια χοιρινά (με πιπεριές, ντοματίνια και προσούτο)
- Μιγαδερό ψωμί
- Ψωμί με ελιές
- Κεφτέδες με ούζο
- Χταποδοκεφτέδες κρασάτοι
- Κεφτεδάκια με γραβιέρα (Πορπέτες)
- Ντοματοκεφτέδες με πουρέ πατάτας
- Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
- Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας
- Κολοκυθάκια τηγανητά με αυγά (Τσίκι-Τσάκα Ζακύνθου)
Pingback: Tips για τέλεια ψητά λαχανικά