Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί και μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό. Αφού τραβήξει όσο νερό χρειάζεται, τη βγάζουμε, τη στύβουμε ελαφρά και τη θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ την ψίχα και τον κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Έπειτα, ρίχνουμε τα αβγά, το κύμινο, τη ρίγανη, το ούζο, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για άλλη μια φορά.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους οποίους στη συνέχεια αλευρώνουμε, και τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο.
Τρώγονται ζεστοί αλλά και κρύοι. Συνοδεύονται με άσπρο πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή βοδινό6 χοντρές φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)2 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα1/2 ποτηράκι Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό4 αβγά1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο3 κουταλιές της σούπας ούζο3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένοΛίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμααλάτι, πιπέρι
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.minervahorio.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ εδώ. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies:
Pingback: Πώς να φτιάξετε σαγανάκι με φέτα ή γραβιέρα
Pingback: Πώς να φτιάξετε σπιτική τυροκαυτερή
Pingback: Κεφτέδες με ούζο
Pingback: Συνταγές για την παρέα στη βεράντα