Αρνάκι με γλυκόξινη σάλτσα ροδιού
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αρνάκι με γλυκόξινη σάλτσα ροδιού

Μια υπέροχη συνταγή από τη Σπάρτη, με αρνί κομμένο σε μερίδες, με σάλτσα δεμένη με χυμό ροδιού!

1208
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και κόβουμε το αρνί σε μικρές μερίδες, τις οποίες αλευρώνουμε ελαφρά.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Έπειτα καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να ροδίσει.
  4. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα.
  5. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και λίγο νερό (το ελέγχουμε συνέχεια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος) και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 1 ½ με 2 ώρες.
  7. 10 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα (όταν το κρέας δείχνει ότι γίνεται, αλλά κρατά ακόμα) ρίχνουμε το χυμό ροδιού και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 7 σχόλια.

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά αρνί ψαχνό 4 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 4 ξερά κρεμμύδια 4 καρότα 6 σκελίδες σκόρδο 4 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ροδιού ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο 4 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι αλάτι, πιπέρι

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας