Αρνάκι με πατάτες
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αρνάκι με πατάτες

Το πιο λαχταριστό Πασχαλινό πιάτο! Για τη συνταγή θα χρειαστούμε πατατούλες, δεντρολίβανο, αλλά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία.

1508
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβετε το μπούτι με αλάτι και πιπέρι.
  2. Στρώνετε τα κλαράκια ρίγανης μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και το καλύπτετε όλο.
  3. Βάζετε γύρω από το μπούτι το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Τα περιχύνετε με  ½ ποτήρι ελαιόλαδο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 2 με 2 ½ ώρες.
  4. Βάζετε  τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και 1 ποτήρι ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τις  πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου.
  5. Τις ψήνετε σε 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν κάτω από το ταψί με το μπούτι του αρνιού.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 7 σχόλια.
  • 22 Οκτωβρίου, 2013 στις 7:46 μμ

    καταπληκτικό!!!!!!!!!!

  • 28 Οκτωβρίου, 2013 στις 11:18 πμ

    Ό,τι πρέπει για το Πάσχα!

  • 1 Νοεμβρίου, 2013 στις 9:07 μμ

    ena wraio kyriakatiko piato!!!!!!

  • 9 Νοεμβρίου, 2013 στις 8:19 μμ

    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ,ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

  • 15 Μαΐου, 2014 στις 10:36 πμ

    τελειΟ!!!!

  • 16 Μαΐου, 2014 στις 10:26 πμ

    πολυ ωραιο

  • 17 Μαΐου, 2014 στις 6:03 μμ

    ωραία συνταγή μπορεί να θεωρηθεί από τις εύκολες αλλά ταυτόχρονα μια εναλλακτική προσέγγιση μαγειρέματος για το αρνάκι

ΥΛΙΚΑ

1 αρνίσιο μπούτι (περίπου 1,5 κιλό) 7-8 κλαράκια φρέσκια ρίγανη 3 σκελίδες σκόρδο 15 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα στην μέση 1 κιλό πατάτες μικρές, ολόκληρες 2 κλαράκια δενρτολίβανο 1 ½ ποτήρι του νερού Χωριό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία αλάτι, πιπέρι

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας