Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα από πράσο & κιμά
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα από πράσο & κιμά

Ποιος δεν λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά; Προτείνουμε μια διαφορετική απολαυστική συνταγή με πράσο, κρέμα γάλακτος και βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό.

404
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα, σε λίγο βιολογικό ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε τον κιμά, τον σβήνετε με το κρασί και τον αφήνετε να σιγοβράσει περίπου 30λεπτά.
  3. Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  4. Προσθέτετε στον κιμά, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, την δάφνη και τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι έτοιμη για σερβίρισμα,  άλλα 10λεπτά.
  5. Σουρώνετε τα μακαρόνια και όπως είναι ζεστά, τα περιχύνετε με την σάλτσα. Τα ανακατεύετε απαλά για να πάει η σάλτσα παντού και τα σερβίρετε ζεστά με Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη.
ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    2 μεγάλα πράσα μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα ¼ φλιτζάνι τσαγιού βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ½ κουτ. τσαγιού σκόνη κόλιανδρο 2-3 κόκκους μπαχάρι 1 φύλλο δάφνης 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light 1 πακέτο ζυμαρικά ολικής αλέσεως ½ φλιτζάνι Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας