Γαλατόπιτα
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Γαλατόπιτα

Με ψιλό σιμιγδάλι, ζάχαρη, κανέλα και τη μυρωδιά του λιωμένου βουτύρου τύπου Κερκύρας Χωριό, κανείς δεν θα μείνει μόνο στο ένα κομμάτι.

608
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    1 λίτρο γάλα πλήρες 8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό 4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική) 4 αυγά 2 κ.τ.σ. Χωριό Βούτυρο τύπου Κερκύρας Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 πρέζα βανίλια 1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη ½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας