Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Γαρίδες με σάλτσα ντομάτας

Το αγαπημένο θαλασσινό νοστιμίζει ακόμα περισσότερο η σάλτσα ντομάτας και το Χωριό ελαιόλαδο βιολογικό. Ιδανική συνταγή για τη Σαρακοστή και όχι μόνο

304
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζετε την σάλτσα. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τις  ντομάτες τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και  βράζετε την σάλτσα  για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει.
  2. Συγχρόνως ετοιμάζετε τις γαρίδες. Τις πλένετε καλά και τις βράζετε  για 3-4 λεπτά. Τις σουρώνετε, αφαιρείτε το κέλυφος και κρατάτε τα κεφάλια. Ανασηκώνετε με προσοχή, για να μην αποσπαστεί,  το κεφάλι στην βάση κάθε γαρίδας και με κοφτερό μαχαίρι κάνετε μια χαρακιά και αφαιρείτε το μαύρο εντεράκι από την ράχη της.
  3. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, όχι πάρα πάνω γιατί σκληραίνουν,
  4. Τις σερβίρετε με ρύζι ατμού ή πατάτες τηγανητές.
ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 4 σχόλια.
  • 20 Οκτωβρίου, 2013 στις 11:58 πμ

    einai souper….

  • 29 Οκτωβρίου, 2013 στις 6:07 μμ

    10′ me tono. apla uperoxi!!!!!!!!!!!

  • 3 Νοεμβρίου, 2013 στις 12:00 μμ

    teleia!!! 9

  • 13 Νοεμβρίου, 2013 στις 2:52 μμ

    Γευστικότατο φαγητό!!!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες

Για την σάλτσα

120ml ( ½ φλιτζάνι) βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι 1 κουτ. τσαγιού κοφτή ρίγανη 1/2 κουτ. τσαγιού ζάχαρη αλάτι πιπέρι

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας