Κατσίκι αυγολέμονο
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κατσίκι αυγολέμονο

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μέσα σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το κατσικάκι σε κομμάτια, βράζουμε, ρίχνουμε αμύγδαλα, φτιάχνουμε αυγολέμονο και απολαμβάνουμε!

608
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει, για περίπου 2-3 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το ροδίζουμε ελαφρά, γυρίζοντας το συχνά έτσι ώστε να μην καεί.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180C.
  4. Όταν κοντεύει το κρέας να ετοιμαστεί, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να βράσει για άλλα 20-25 λεπτά ακόμα.
  5. Παράλληλα, ενώ βράζει το κρέας, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού και το ζωμό από το κρέας που βράζει, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα για να μη βράσει το αυγό από το ζεστό ζωμό.
  6. Ρίχνουμε το αυγολέμονο σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια.
  7. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 1 σχόλια.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κατσικάκι 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κιλό αμύγδαλα ολόκληρα 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο 2 λεμόνια (χυμό) 2 αυγά Αλάτι, πιπέρι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ
ανήκει και εδώ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας